Gevoelens, de 1 heeft ze meer dan een ander, maar de meeste moeders (en liefdevolle vaders) zullen zich wel herkennen in dit rijtje:

 • Trots! Omdat ze mooie resultaten halen, op werk, school en/of hun sport dan wel hobby.
 • Zorgen! Zorgen voor en zorgen om ze… het houd nooit op. Of ze nu groot of klein zijn. (Eten ze wel goed genoeg? Komen ze wel genoeg buiten? Worden ze niet gepest? Zijn het zelf geen pestkoppen? Gezondheid, valpartijen, eerste liefdes en gebroken harten enz… )
 • Onvoorwaardelijke liefde! Hoe vaak ze soms jou grens ook willen overschrijden, hoe vaak je ook gezegd hebt “en nu is het genoeg!”, hoe vaak je ook moppert omdat speelgoed, kleding overal rondslingert behalve daar waar het zou moeten horen in jou ogen; als ze iets dwars zit sta je klaar voor ze. Slaat je je armen om ze heen en zegt je dat alles goed komt.  Dat je altijd van ze zult houden wat er ook gebeurd.

Op het moment gaat er van alles door mij heen. Zoals vaak rond deze tijd de laatste jaren. En dan baal ik dat mijn weinige geduld wederom op de proef gesteld word eer ik mijn aller eerste onvoorwaardelijk liefde weer kan vasthouden en zeggen… wat ben je mooi, wat ben ik trots op je en wat mis ik je vreselijk. Gefeliciteerd met je verjaardag mooie zelfstandige volwassen grote dochter van me!

Gelukkig ben ik gezegend met 3 van deze liefdes.
De 2de is een prachtig ventje, af en toe een grote mond, maar wat een heerlijk lief hartje klopt daar in dat tengere maar sterke lichaam van hem. Zo trots als ik ben als hij weer een PR zwemt.
De 3de, de jongste, met haar mooie blauwe ogen en blonde haartjes, het stevige lijfje dat veel lijkt te moeten doorstaan. De epilepsie is onder controle gelukkig, haar vitamine D bleek veel te laag en er zitten nog wat dingen in haar bloed waar doktoren nog vraagtekens bij hebben, haar huisstofmijt allergie is hopelijk te laatste in het rijtje. Ze vind het niet erg om af en toe met mama een dagje naar de dokter of het ziekenhuis te moeten. Ze is gek op aandacht en die krijgt ze dan volop.

Moeder worden is het beste dat mij ooit is overkomen. Al besef ik dat niet altijd.

Amanda

Saskia

Colin

3 comments

 1. nelly

  Beantwoorden

  Lieve nicht
  Wat heb je dit mooi neer gezet
  Mag ik zeggen dat ik trots ben op jouw omdat je toch voor een groot gedeelte zelf en alleen hebt gedaan dat je kinderen nu zijn wie ze zijn
  Xxx

Leave a comment

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *